2018-05-05

Oversteek naar Tenerife.

30 april lukte het eindelijk om Pasito Blanco te verlaten. De motor liep als een tierelier en de stuurautomaat vertoonde geen kuren. 's Middags kwam ik aan in watersportplaatsje Puerto de Mogan en ging daar voor anker.

Puerto de Mogan is een klein maar druk toeristenstadje en de projectontwikkelaar die het heeft opgezet heeft er goed over nagedacht. Dat zouden er meer moeten doen. Geen lelijke hoogbouw met appartementen, maar een sfeervol, harmonisch wijkje met woningen en een aantal winkels. Deze woningen zijn met elkaar verbonden met bogen waarop planten groeien. Ook op de daken groeien planten. De steegjes ademen een autenthieke sfeer uit en de kleurrijke tuinen en parkjes maken het geheel af. Ook is goed gebruik gemaakt van het kanaal dat door de haven loopt.







Ook de oversteek naar Tenerife twee dagen later verliep zonder problemen. Ik arriveerde er in de baai van Abona en ging voor het plaatsje Poris de Abona voor anker.

De dag erna werd koers gezet naar Santa Cruz. De eerste helft verliep probleemloos, maar tijdens de tweede helft kwam ik onverwachts in een acceleratiezone terecht en had tot 40 knopen tegenwind. Het was interessant om te zien hoe snel golven in hoogte kunnen groeien. Rond 16:30 arriveerde Willemijn in de commerciële haven die naar Marina Santa Cruz leidt en voer langs een drijvend boorplatform dat er afgemeerd ligt. De reus maakte duidelijk wat voor notendopjes jachten eigenlijk zijn.

No comments:

Post a Comment